Tutto Bene, Warszawa - miejsce, którego możecie jeszcze nie znać, a które warto poznać!

Aktualizacja: 2 cze 2019


Co decyduje o tym, że pizza jest wyjątkowa? Po pierwsze ciasto - właściwy dobór mąki, sposób przygotowania i potem właściwe wypiekanie. Po drugie dodatki - najwyższa ich jakość, ale też właściwa ilość. Nie ma nic gorszego niż zamówienie pizzy z Gorgonzolą i potem ten zawód, kiedy jej smak jest ledwie wyczuwalny, ponieważ właściciel pizzerii postanowił zaoszczędzić dwa złote.


W Tutto Bene dokładnie wiedzą jak zrobić naprawdę dobrą pizzę. Ciasto jest idealnie cienkie i chrupiące, a dodatki są rewelacyjne i w odpowiedniej ilości - nie za mało i nie za dużo. Wybór jest bardzo ciekawy, tak że aż trudno się zdecydować. W menu znajdziemy na przykład Pizza Arrabiatta (z pancettą, suszonymi pomidorami, czosnkiem i peperoncino), Pizza Parmigiana (z grillowanym bakłażanem, czosnkiem, rukolą i parmezanem) oraz ciekawy wybór pizz białych.

Nie wiem, która pizza jest najlepsza w Tutto Bene, bo spróbowaliśmy do tej pory tylko czterech. Wszystkie bardzo smaczne, ale dwie z nich (obie białe) były tak dobre, że chodzą za mną od tygodnia - Tartufata z pastą truflową i kiełbasą Veneta oraz Ferrara - z Gorgonzolą i orzechami włoskimi.


Pewna znana organizacja, która ocenia restauracje dzieli dobre knajpki na takie, które po prostu warto odwiedzić i takie, do których warto kawałek dojechać. Tutto Bene położone jest trochę na uboczu i trudno tu trafić przypadkiem, ale jeśli szukacie naprawdę dobrej pizzy, warto oznaczyć to miejsce na swojej kulinarnej mapie, nadrobić kilka kilometrów i zajrzeć tu przy następnej okazji (swoją drogą, takie podejście jest bardzo, bardzo włoskie!).

Podsumowując - pizza w Tutto Bene jest tutto, tutto bene!





kulinarne perwersje 2018

Zdradzamy nasz sposób na to, jak sobie robić w życiu dobrze!

Wrzucamy pomysły na ruszt. Czasem własne, czasem cudze;) Czasem hand made, czasem pozwalamy innym się nakarmić..

Opowiadamy, słuchamy, pichcimy, Śmiejemy się, jemy i pijemy.

Przeważnie w towarzystwie, bo wtedy lepiej smakuje.

Ma być miło, na luzie:)

Pozdrawiamy,

Wojtek&Basia