Bo w kuchni trzeba eksperymentować - inaczej byłoby nudno! Propozycja na dziś powstała w wyniku świadomego czyszczenia lodówki. Musieliśmy tylko brokuł kupić, bo nie jest stałym bywalcem tej wiecznie zimnej kuchennej szafki, bo mimo panującego chłodu szybko traci świeżość.
Jabłko w domu jest, feta też (bo lubimy), a orzechy włoskie to standard śniadaniowy. 5 minut wolnej chwili i sałatka gotowa (zdjęcia robiliśmy dłużej! :)))).

Surowy brokuł doskonale skomponował się z orzechami, a ser w połączeniu z jabłkiem i sosem balsamico przyprawiły ten duet, łamiąc go swą intensywnością smaku.
Zajrzyjcie w przepis —> nie pożałujecie!
Przepis na sałatkę dla 1 osoby

Co potrzeba?
1/5 brokuła
1/3 jabłka
Garść orzechów włoskich
2 plastry sera feta
No i co dalej?
1. Brokuł dokładnie umyj, a następnie starannie oddziel łodygi od różyczek.
2. Różyczki pokrój bardzo drobno. My użyliśmy miksera —> 4 sek na b wysokich obrotach (różyczki mają być drobno pokrojone, ale nie zmiażdżone) —> tak przygotowane rozłóż na talerzu jako baza sałatki
3. Jabłko dokładnie umyj i pokrój w kosteczkę —> poukładaj na talerzu, na brokule
4. Ser feta pokrój w kosteczkę i dołóż na talerz do reszty
5. Ozdób orzeszkami
6. Na koniec wszystko polej sosem balsamico
Smacznego!
