Sałatka z jarmużu, z dodatkiem selera, jabłka i prażonych w miodzie orzechów

Ta sałatka historii swojej nie ma. Zrodziła się w mojej głowie w przypływie weny sałatkowej, do tego dodałam łyżeczkę głodu i szczyptę potrzeby wielu różnych smaków.



Seler pokroiłam w drobną kostkę, a jabłko utarłam. Wszystko obficie skropiłam sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Następnie orzechy uprażyłam na suchej patelni, potem dodałam trochę masła i miodu. Wszystko razem chwilę zmieszałam jeszcze na goracej patelni. Całością pysznego sosu polałam wcześniej przygotowany jarmuż, seler i jabłko.


Smacznego!

kulinarne perwersje 2018

Zdradzamy nasz sposób na to, jak sobie robić w życiu dobrze!

Wrzucamy pomysły na ruszt. Czasem własne, czasem cudze;) Czasem hand made, czasem pozwalamy innym się nakarmić..

Opowiadamy, słuchamy, pichcimy, Śmiejemy się, jemy i pijemy.

Przeważnie w towarzystwie, bo wtedy lepiej smakuje.

Ma być miło, na luzie:)

Pozdrawiamy,

Wojtek&Basia