Rozmaryn - 3 razy TAK!

Zaktualizowano: 9 mar 2018

Spowalnia starzenie, odmładza skórę, odtruwa organizm, wzmacnia, zmniejsza stres, wspiera perystaltykę jelit, łagodzi wzdęcia, przyspiesza metabolizm, działa rozgrzewająco, idealny na przeziębienia, depresję, zmniejsza ryzyko wystąpienia Alzheimera, a dodany do grillowanych mięs hamuje powstanie związków kancerogennych.


Wymieniać jeszcze?



Źródła huczą o jego cudownych właściwościach. My #rozmaryn uwielbiamy nie tylko za to, że wytrzymuje ekstremalne warunki na naszym niezadaszonym tarasie i jako jedyny cieszy nasz wzrok przez cały rok. Uwielbiamy go zawsze i wszędzie (niemalże):) Uświetnia smak steków, genialnie aromatyzuje sosy i pieczone ziemniaki, czy bataty. Dodajemy go do marynat, bądź do barbecue [[rozmaryn wkładamy do naczynia z wodą i umieszczamy w palenisku pod mięsem, które kąpie się w parze i wchłania wszystkie aromaty]].


Rozmarynowi mówimy 3 razy TAK! A Wy?