Carpaccio



Carpaccio pochodzi z Wenecji, a pierwszy raz zostało podane w Harry's Bar w 1950 roku. Tradycyjnie robione jest z surowego mięsa wołowego, a dodatki jak zwykle to kwestia gustu i inspiracji. A powstało przypadkiem - przygotowane "na szybko" dla pewnej pani, której lekarz zalecił, żeby nie jadła mięsa gotowanego ani pieczonego. W Polsce w ostatnich czasach carpaccio zestawiane było na równi z ośmiorniczkami, a wszystko za sprawą przyjaciół sowy albo sowy i przyjaciół📷😁 Jedzmy tak, jakby jutra miało nie być📷

kulinarne perwersje 2018

Zdradzamy nasz sposób na to, jak sobie robić w życiu dobrze!

Wrzucamy pomysły na ruszt. Czasem własne, czasem cudze;) Czasem hand made, czasem pozwalamy innym się nakarmić..

Opowiadamy, słuchamy, pichcimy, Śmiejemy się, jemy i pijemy.

Przeważnie w towarzystwie, bo wtedy lepiej smakuje.

Ma być miło, na luzie:)

Pozdrawiamy,

Wojtek&Basia