Bistro Kaprova & Bookshop, Praga - miejsce wyjątkowe, dopracowane w każdym szczególe

Aktualizacja: 25 lip 2019


„Świat w swoich najlepszych formach czeka na Ciebie w Bistro Kaprova” pisze Martin Petran, menedżer restauracji. Trzeba przyznać, że poprzeczkę postawił wysoko, ale to dobrze, ponieważ trzeba mieć w sobie coś z marzyciela, żeby osiągać spektakularne rezultaty. Czy te ambitne cele są realizowane w rzeczywistości?


Jajko Poche, Bistro Kaprova

Na stronie czytamy, że wszystko co możemy zamówić w Bistro Kaprova pochodzi bezpośrednio z ich kuchni albo zostało wyprodukowane przez ich certyfikowanych dostawców. Co to znaczy? Że jeśli zamówicie kieliszek Prosecco, to będzie to włoskie wino musujące z ciekawą historią, wyselekcjonowane przez Szefa i oznaczone etykietą „Prosecco By Bistro Kaprova”. Tak samo będzie z oliwą z oliwek, czy nawet Pesto Genovese. Historie każdego z produktów można przeczytać na stronie internetowej restauracji.


My uwielbiamy takie opowieści i osobiście żałuję, że nie były one pod ręką na miejscu, że ktoś nam o nich dyskretnie nie powiedział lub też, że przypadkiem nie znaleźliśmy takiej informacji w karcie dań lub przynajmniej w jakiejś dołączonej ulotce.


„For us, gastronomy is life!” - tak pisze o sobie załoga Bistro Kaprova i można to uznać za piękną kwintesencję naszej kulinarnej przygody w tym miejscu. Pasję i zaangażowanie odnajdziemy tu w uprzejmych podpowiedziach i dyskretnym uśmiechu kelnera, w minimalistycznym ale przemyślanym urządzeniu wnętrza i w każdym szczególe podawanych potraw.


Jesteśmy oczarowani tym miejscem. Rozpoczęliśmy tu niedzielny poranek, a śniadanie w Bistro Kaprova, dopełnione lampką Prosecco było zapowiedzią naprawdę udanego dnia. Odwiedzając to miejsce trzeba liczyć się z dość wysokim rachunkiem, ale w naszej ocenie są to dobrze wydane pieniądze. Serdecznie polecamy!


Załodze gratulujemy stworzenia tego magicznego miejsca i życzymy dalszych sukcesów!


W taki dobry nastrój wprowadziło mnie to śniadanie, Bistro Kaprova

Zestaw trzech słodkich ciast na dobry początek dnia, Bistro Kaprova

Podobno tradycyjne, czeskie naleśniki na słodko, Bistro Kaprova

Bistro Kaprova

Bistro Kaprova



kulinarne perwersje 2018

Zdradzamy nasz sposób na to, jak sobie robić w życiu dobrze!

Wrzucamy pomysły na ruszt. Czasem własne, czasem cudze;) Czasem hand made, czasem pozwalamy innym się nakarmić..

Opowiadamy, słuchamy, pichcimy, Śmiejemy się, jemy i pijemy.

Przeważnie w towarzystwie, bo wtedy lepiej smakuje.

Ma być miło, na luzie:)

Pozdrawiamy,

Wojtek&Basia