Batonowe szaleństwo - nie tylko dla wegan!

Aktualizacja: 9 mar 2018

#Płatkiowsiane, #otręby, ulubione nasiona i #orzechy, trochę żurawiny, lub nie. #Rodzynki? A może #owocegoi? #Syropklonowy? #Miód? A może #cukier? My zamiast jajek dodaliśmy banany (dla niewtajemniczonych - jak ktoś bardzo nie lubi jajek, albo ich po prostu mu zabraknie, śmiało może sięgnąć po banana, który jest świetną alternatywą łączącą składniki). Do smaku idealnie wkomponował się cynamon. Osobiście dorzuciłabym jeszcze imbir, ale wtedy mogłabym zjeść batony sama:)



Podsumowując: płatki, nasiona, orzechy, przyprawy - czyli na co kto ma smaka - połączone bananem i do pieca 180st C na ok 20min.


W naszych batonikach proporcje składników są takie:

1 szkl. płatków owsianych + otręby 1 banan 1 szkl. orzechów i ziaren ok 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka imbiru 1 cukier waniliowy szczypta soli


Proste? Proste!


Smaczne? Smaczne!





kulinarne perwersje 2018

Zdradzamy nasz sposób na to, jak sobie robić w życiu dobrze!

Wrzucamy pomysły na ruszt. Czasem własne, czasem cudze;) Czasem hand made, czasem pozwalamy innym się nakarmić..

Opowiadamy, słuchamy, pichcimy, Śmiejemy się, jemy i pijemy.

Przeważnie w towarzystwie, bo wtedy lepiej smakuje.

Ma być miło, na luzie:)

Pozdrawiamy,

Wojtek&Basia