Frittata con ricotta e pomodorini - banalnie proste i niebanalnie pyszne!
Jajko! Jajko! Królestwo za jajko! Z tym, że zwykłe zjadanie jajek może wydać się banalne, kiedy uświadomimy sobie, że kiedyś powstawały z...
Jajko! Jajko! Królestwo za jajko! Z tym, że zwykłe zjadanie jajek może wydać się banalne, kiedy uświadomimy sobie, że kiedyś powstawały z...
Czy wiecie, że cappuccino świat zawdzięcza Polakom? W pewnym sensie tak właśnie jest, choć mało kto w ten sposób postrzega genezę tej...
Dorsz pieczony z porem i mozzarellą - jedzcie dorsze, bo są rzeczy gorsze! Za czasów poprzedniego ustroju dorsze konsekwentnie zyskiwały...
Lubimy miejsca z charakterem, wyraziste i z duszą. Osobiście uważam, że jeśli w restauracji jest menu składające się z 5 stron i...
Dawno, dawno temu papryka została wykorzystana do przygotowania pierwszego gazu bojowego. Autorami pomysłu byli Apacze, którzy próbowali...
Domowe żelki. Niemożliwe? Wy nie dacie rady? Takie sformułowanie skierowane w naszym kierunku przynosi zawsze ten sam efekt. Tym razem...
„Dobre to jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” Tak powiedziałby Witkacy, ja po prostu powiem, że proste to i smaczne! A...
Wiecie co jedli gladiatorzy w starożytnym Rzymie? A jaki makaron, zdaniem National Geographic, najlepiej pasuje do świerszczy? Będzie też...
Czy wiecie, że nowotwory złośliwe nazywane były kiedyś krabami, a nie rakami, tak jak dzisiaj? Diagnozowano je od czasów starożytnych, a...
Ile wspólnego może mieć makaron z wekslami, włoskimi bankierami i ławeczkami? Kazik Staszewski zaśpiewałby pewnie, że tyle samo co „z...