kulinarne             perwersje

  • HOME

  • BLOG

    • POMYSŁ NA DZIŚ
    • MAKARONY
    • PIZZA
    • SAŁATKI
    • PRODUKTY POD LUPĄ
    • CIEKAWOSTKI
    • WYPIEKI
    • KNAJPY NA JĘZYKACH
  • O NAS

  • Więcej...

    Use tab to navigate through the menu items.
    • Black Facebook Icon
    • Black Instagram Icon
    Cantucci e vinsanto, czyli sposób na najbardziej znane włoskie ciasteczka
    Wojciech Dyk
    • 20 sie 2021
    • 2 min

    Cantucci e vinsanto, czyli sposób na najbardziej znane włoskie ciasteczka

    7310
    Murzynek - smak dzieciństwa!
    Wojciech Dyk
    • 18 maj 2021
    • 1 min

    Murzynek - smak dzieciństwa!

    2290
    Tarta pomarańczowa, czyli smacznie, słodko i pomarańczowo!
    Wojciech Dyk
    • 26 lut 2020
    • 2 min

    Tarta pomarańczowa, czyli smacznie, słodko i pomarańczowo!

    3150
    Tarta cytrynowa - po prostu najlepsza z najlepszych!
    Wojciech Dyk
    • 11 gru 2019
    • 3 min

    Tarta cytrynowa - po prostu najlepsza z najlepszych!

    10500
    Ciasto nutellowe, czyli brownie po włosku
    Wojciech Dyk
    • 17 paź 2019
    • 2 min

    Ciasto nutellowe, czyli brownie po włosku

    6470
    Sernik - wyjątkowo puszysty, ale czy na pewno wiedeński?
    Wojciech Dyk
    • 16 wrz 2019
    • 2 min

    Sernik - wyjątkowo puszysty, ale czy na pewno wiedeński?

    4880
    Ricciarelli, czyli migdałowe, sieneńskie zło w czystej postaci!
    Wojciech Dyk
    • 9 wrz 2019
    • 3 min

    Ricciarelli, czyli migdałowe, sieneńskie zło w czystej postaci!

    11210
    Bagietka - nie ma nic lepszego niż jej zapach o poranku!
    Wojciech Dyk
    • 3 wrz 2019
    • 3 min

    Bagietka - nie ma nic lepszego niż jej zapach o poranku!

    3130
    Panforte, czyli średniowieczny deser ze Sieny!
    Wojciech Dyk
    • 18 sie 2019
    • 2 min

    Panforte, czyli średniowieczny deser ze Sieny!

    2170
    Pavlova, czyli operowy deser z drugiego końca świata!
    Wojciech Dyk
    • 13 sie 2019
    • 2 min

    Pavlova, czyli operowy deser z drugiego końca świata!

    8860
    Jak zrobić bezę idealną? Siedem zasad, które pomogą Wam uzyskać pożądany efekt!
    Wojciech Dyk
    • 13 sie 2019
    • 2 min

    Jak zrobić bezę idealną? Siedem zasad, które pomogą Wam uzyskać pożądany efekt!

    44760
    Crème brûlée - symbol absolutnego zepsucia elit francuskich z XVII wieku
    Wojciech Dyk
    • 11 cze 2019
    • 3 min

    Crème brûlée - symbol absolutnego zepsucia elit francuskich z XVII wieku

    5010
    Crostata di ricotta, ciasto inspirowane przepisem renesansowego mistrza
    Wojciech Dyk
    • 20 maj 2019
    • 3 min

    Crostata di ricotta, ciasto inspirowane przepisem renesansowego mistrza

    8240
    Bomboloni - włoskie pączki nadziewane budyniem waniliowym
    Wojciech Dyk
    • 25 kwi 2019
    • 3 min

    Bomboloni - włoskie pączki nadziewane budyniem waniliowym

    1700
    Budyń waniliowy - najlepszy, prawdziwy i domowy!
    Wojciech Dyk
    • 24 lut 2019
    • 3 min

    Budyń waniliowy - najlepszy, prawdziwy i domowy!

    3790
    Torta all’Arancia - idealna na zimowe wieczory, ale oczywiście nie tylko!
    Wojciech Dyk
    • 24 sty 2019
    • 2 min

    Torta all’Arancia - idealna na zimowe wieczory, ale oczywiście nie tylko!

    6680
    Brownie dla smakoszy
    kulinarne perwersje
    • 6 lip 2018
    • 1 min

    Brownie dla smakoszy

    2790
    Batonowe szaleństwo - nie tylko dla wegan!
    kulinarne perwersje
    • 5 mar 2018
    • 1 min

    Batonowe szaleństwo - nie tylko dla wegan!

    1600
    Brownie z czerwonej fasoli - zdrowa alternatywa dla niejadków:)
    kulinarne perwersje
    • 27 lut 2018
    • 1 min

    Brownie z czerwonej fasoli - zdrowa alternatywa dla niejadków:)

    1340
    Chleb z orzechami..ami.ami
    kulinarne perwersje
    • 25 lut 2018
    • 1 min

    Chleb z orzechami..ami.ami

    451
    Grissini, które uczyni Cię bohaterem przyjęcia
    kulinarne perwersje
    • 23 lut 2018
    • 1 min

    Grissini, które uczyni Cię bohaterem przyjęcia

    1010
    Jabłuszkowy zawrót głowy
    kulinarne perwersje
    • 8 lut 2018
    • 1 min

    Jabłuszkowy zawrót głowy

    2370
    Serca, łosie i dolary. Ale o co kaman?
    kulinarne perwersje
    • 9 gru 2017
    • 1 min

    Serca, łosie i dolary. Ale o co kaman?

    170
    Grissini, czyli nasze polskie paluchy chlebowe:)
    kulinarne perwersje
    • 4 lis 2017
    • 1 min

    Grissini, czyli nasze polskie paluchy chlebowe:)

    580
    Jak HYGGE to SZARLOTKA
    kulinarne perwersje
    • 28 paź 2017
    • 1 min

    Jak HYGGE to SZARLOTKA

    1100

    Zdradzamy nasz sposób na to, jak sobie robić w życiu dobrze!

    Wrzucamy pomysły na ruszt. Czasem własne, czasem cudze;) Czasem hand made, czasem pozwalamy innym się nakarmić..

    Opowiadamy, słuchamy, pichcimy, Śmiejemy się, jemy i pijemy.

    Przeważnie w towarzystwie, bo wtedy lepiej smakuje.

    Ma być miło, na luzie:)

    ​

    Pozdrawiamy,

    Wojtek&Basia

    Dziękujemy za wiadomość!

    napisz.png

    kulinarne perwersje 2018