kulinarne             perwersje

  • HOME

  • BLOG

    • POMYSŁ NA DZIŚ
    • MAKARONY
    • PIZZA
    • SAŁATKI
    • PRODUKTY POD LUPĄ
    • CIEKAWOSTKI
    • WYPIEKI
    • KNAJPY NA JĘZYKACH
  • O NAS

  • Więcej...

    Use tab to navigate through the menu items.
    • Black Facebook Icon
    • Black Instagram Icon
    Cantucci e vinsanto, czyli sposób na najbardziej znane włoskie ciasteczka
    Wojciech Dyk
    • 20 sie 2021
    • 2 min

    Cantucci e vinsanto, czyli sposób na najbardziej znane włoskie ciasteczka

    7290
    Arrosticini, czyli coś jakby grillowane szaszłyki wołowe!
    Wojciech Dyk
    • 18 sie 2021
    • 2 min

    Arrosticini, czyli coś jakby grillowane szaszłyki wołowe!

    6630
    Pizza alla puttanesca - inspirowana makaronem włoskiej kurtyzany
    Wojciech Dyk
    • 6 cze 2021
    • 3 min

    Pizza alla puttanesca - inspirowana makaronem włoskiej kurtyzany

    6170
    Bruschetta con avocado e pomodorini - niebo w gębie!
    Wojciech Dyk
    • 31 maj 2021
    • 3 min

    Bruschetta con avocado e pomodorini - niebo w gębie!

    5530
    Pappardelle alla bolognese, czyli coś zupełnie innego niż powszechne spaghetti po bolońsku!
    Wojciech Dyk
    • 25 maj 2021
    • 2 min

    Pappardelle alla bolognese, czyli coś zupełnie innego niż powszechne spaghetti po bolońsku!

    45100
    Gnocchi alla Romana - tajemnicze rzymskie kluski!
    Wojciech Dyk
    • 18 maj 2021
    • 2 min

    Gnocchi alla Romana - tajemnicze rzymskie kluski!

    4590
    Murzynek - smak dzieciństwa!
    Wojciech Dyk
    • 18 maj 2021
    • 1 min

    Murzynek - smak dzieciństwa!

    2290
    Spaghetti alla carrettiera - makaron sycylijskich woźniców
    Wojciech Dyk
    • 17 maj 2021
    • 2 min

    Spaghetti alla carrettiera - makaron sycylijskich woźniców

    9220
    Frittata con ricotta e pomodorini - banalnie proste i niebanalnie pyszne!
    Wojciech Dyk
    • 7 maj 2021
    • 2 min

    Frittata con ricotta e pomodorini - banalnie proste i niebanalnie pyszne!

    7260
    Dorsz pieczony z porem i mozzarellą - jedzcie dorsze, bo są rzeczy gorsze!
    Wojciech Dyk
    • 12 kwi 2021
    • 2 min

    Dorsz pieczony z porem i mozzarellą - jedzcie dorsze, bo są rzeczy gorsze!

    4740
    Torta di peperoni al forno, czyli taki wegetariański boczek z pieczonej papryki!
    Wojciech Dyk
    • 16 lut 2021
    • 2 min

    Torta di peperoni al forno, czyli taki wegetariański boczek z pieczonej papryki!

    8761
    Żelkove Dzieciove Love - bez konserwantów ani żadnych chemicznych polepszaczy smaku
    Wojciech Dyk
    • 2 sty 2021
    • 2 min

    Żelkove Dzieciove Love - bez konserwantów ani żadnych chemicznych polepszaczy smaku

    2150
    Krem z pieczonej dyni i grillowanego ziemniaka
    Wojciech Dyk
    • 31 gru 2020
    • 2 min

    Krem z pieczonej dyni i grillowanego ziemniaka

    1990
    Cannelloni con ricotta e spinaci - pyszne antidotum na jad skorpiona
    Wojciech Dyk
    • 15 maj 2020
    • 2 min

    Cannelloni con ricotta e spinaci - pyszne antidotum na jad skorpiona

    7830
    Sałatka z wątróbką drobiową w sosie malinowym - pyszne i banalnie proste!
    Wojciech Dyk
    • 15 maj 2020
    • 2 min

    Sałatka z wątróbką drobiową w sosie malinowym - pyszne i banalnie proste!

    9816
    Frittata di asparagi - jajeczna magia na talerzu!
    Wojciech Dyk
    • 14 maj 2020
    • 3 min

    Frittata di asparagi - jajeczna magia na talerzu!

    6850
    Sałatka makaronowa ze łzami pięknej Wenus (albo jak kto woli z truskawkami)
    Wojciech Dyk
    • 14 maj 2020
    • 2 min

    Sałatka makaronowa ze łzami pięknej Wenus (albo jak kto woli z truskawkami)

    2810
    Krem z brokułów z serem Gorgonzola - zupa z boskich, zielonych palców Jowisza!
    Wojciech Dyk
    • 14 maj 2020
    • 2 min

    Krem z brokułów z serem Gorgonzola - zupa z boskich, zielonych palców Jowisza!

    3830
    Prosta sałatka szpinakowa, na słono i trochę na bogato!
    Wojciech Dyk
    • 12 maj 2020
    • 1 min

    Prosta sałatka szpinakowa, na słono i trochę na bogato!

    2890
    Krem z grillowanych ziemniaków z cytrynową nutą… a co!
    Wojciech Dyk
    • 12 maj 2020
    • 1 min

    Krem z grillowanych ziemniaków z cytrynową nutą… a co!

    2030
    Frittata con mortadela, pera e tartufata - czyli jajko z truflami i gruszką na niedzielne śniadanie
    Wojciech Dyk
    • 3 maj 2020
    • 1 min

    Frittata con mortadela, pera e tartufata - czyli jajko z truflami i gruszką na niedzielne śniadanie

    760
    Frittata di verdure al forno, czyli jaja z warzywami z pieca
    Wojciech Dyk
    • 16 kwi 2020
    • 2 min

    Frittata di verdure al forno, czyli jaja z warzywami z pieca

    5390
    Krem z czosnku niedźwiedziego - zupa nie do końca czosnkowa!
    Wojciech Dyk
    • 13 kwi 2020
    • 2 min

    Krem z czosnku niedźwiedziego - zupa nie do końca czosnkowa!

    5841
    Tequila sunrise - kolory i smak lata w nieśmiertelnym drinku
    Wojciech Dyk
    • 8 kwi 2020
    • 1 min

    Tequila sunrise - kolory i smak lata w nieśmiertelnym drinku

    2350
    Zmrożone pomarańcze z kandyzowanym fenkułem i czekoladą - temu nie można się oprzeć!
    Wojciech Dyk
    • 6 kwi 2020
    • 2 min

    Zmrożone pomarańcze z kandyzowanym fenkułem i czekoladą - temu nie można się oprzeć!

    2020
    Marmellata di arance - sposób na zagospodarowanie nadmiaru owoców
    Wojciech Dyk
    • 3 kwi 2020
    • 1 min

    Marmellata di arance - sposób na zagospodarowanie nadmiaru owoców

    1430
    Involtini di pollo con porri e arance, czyli krczak z pomarańczą, porem i białym winem
    kulinarne perwersje
    • 25 mar 2020
    • 2 min

    Involtini di pollo con porri e arance, czyli krczak z pomarańczą, porem i białym winem

    12940
    Insalata siciliana di arance e finocchi, czyli pomarańcze i koper włoski w jednej sałatce!
    Wojciech Dyk
    • 4 mar 2020
    • 2 min

    Insalata siciliana di arance e finocchi, czyli pomarańcze i koper włoski w jednej sałatce!

    13240
    Spaghetti all’arancia - wyśmienity makaron z pomarańczą i anchois!
    Wojciech Dyk
    • 3 mar 2020
    • 1 min

    Spaghetti all’arancia - wyśmienity makaron z pomarańczą i anchois!

    6680
    Mozzarella con arancia e anchois, czyli potrawa dla odważnych!
    Wojciech Dyk
    • 28 lut 2020
    • 1 min

    Mozzarella con arancia e anchois, czyli potrawa dla odważnych!

    840
    Na dwoje gnocchi babka wróżyła, czyli dwa proste dania w 20 minut!
    Wojciech Dyk
    • 24 lut 2020
    • 2 min

    Na dwoje gnocchi babka wróżyła, czyli dwa proste dania w 20 minut!

    6970
    Spaghetti con salami piccante - proste i pyszne!
    Wojciech Dyk
    • 13 lut 2020
    • 2 min

    Spaghetti con salami piccante - proste i pyszne!

    9190
    Spaghetti Cacio e Pepe - proste i pyszne
    Wojciech Dyk
    • 11 lut 2020
    • 2 min

    Spaghetti Cacio e Pepe - proste i pyszne

    43060
    Casarecce al pesto genovese - nie da się łatwiej i smaczniej!
    Wojciech Dyk
    • 4 lut 2020
    • 2 min

    Casarecce al pesto genovese - nie da się łatwiej i smaczniej!

    2110
    Pesto Genovese - prawdziwy skarb z północy słonecznej Italii
    Wojciech Dyk
    • 2 lut 2020
    • 1 min

    Pesto Genovese - prawdziwy skarb z północy słonecznej Italii

    5370
    Tzatziki - grecki skarb, który podbił cały świat
    Wojciech Dyk
    • 30 sty 2020
    • 2 min

    Tzatziki - grecki skarb, który podbił cały świat

    8960
    Torta salata di verdure - kreatywne coś z prawie niczego
    Wojciech Dyk
    • 23 sty 2020
    • 1 min

    Torta salata di verdure - kreatywne coś z prawie niczego

    8310
    Włoska peperonata i kilka słów o tym, jak można spieprzyć najprostsze danie!
    Wojciech Dyk
    • 14 sty 2020
    • 2 min

    Włoska peperonata i kilka słów o tym, jak można spieprzyć najprostsze danie!

    6880
    Jajecznicowe muffiny w trzech kolorach
    Wojciech Dyk
    • 13 sty 2020
    • 3 min

    Jajecznicowe muffiny w trzech kolorach

    1640
    Frittata di cipolle rosse i 8 powodów, dla których warto ją przygotować w najbliższą sobotę
    Wojciech Dyk
    • 8 sty 2020
    • 2 min

    Frittata di cipolle rosse i 8 powodów, dla których warto ją przygotować w najbliższą sobotę

    16620
    Porchetta - na Sylwestra i na dobry podkład przed długim biesiadowaniem
    Wojciech Dyk
    • 5 sty 2020
    • 2 min

    Porchetta - na Sylwestra i na dobry podkład przed długim biesiadowaniem

    16220
    Frittata al forno con ricotta e spinaci - prawdopodobnie najlepsza na świecie
    Wojciech Dyk
    • 13 gru 2019
    • 3 min

    Frittata al forno con ricotta e spinaci - prawdopodobnie najlepsza na świecie

    4900
    Wątróbka z dzika po staropolsku - z cebulą i karmelizowanym jabłkiem
    Wojciech Dyk
    • 3 gru 2019
    • 2 min

    Wątróbka z dzika po staropolsku - z cebulą i karmelizowanym jabłkiem

    5600
    Pappardelle al ragù di cinghiale - jeden z największych klasyków toskańskich
    Wojciech Dyk
    • 17 lis 2019
    • 2 min

    Pappardelle al ragù di cinghiale - jeden z największych klasyków toskańskich

    8680
    Frytki belgijskie - cztery żelazne zasady!
    Wojciech Dyk
    • 25 paź 2019
    • 2 min

    Frytki belgijskie - cztery żelazne zasady!

    3660
    Pyry z gzikiem - proste danie z Wielkopolski
    kulinarne perwersje
    • 24 paź 2019
    • 2 min

    Pyry z gzikiem - proste danie z Wielkopolski

    5960
    Domowy krem czekoladowy - najlepszy z najlepszych
    Wojciech Dyk
    • 18 paź 2019
    • 3 min

    Domowy krem czekoladowy - najlepszy z najlepszych

    5160
    Ravioli di zucca, czyli makaronowe pierogi z dynią i ciastkami
    Wojciech Dyk
    • 10 paź 2019
    • 2 min

    Ravioli di zucca, czyli makaronowe pierogi z dynią i ciastkami

    5010