kulinarne             perwersje

  • HOME

  • BLOG

    • POMYSŁ NA DZIŚ
    • MAKARONY
    • PIZZA
    • SAŁATKI
    • PRODUKTY POD LUPĄ
    • CIEKAWOSTKI
    • WYPIEKI
    • KNAJPY NA JĘZYKACH
  • O NAS

  • Więcej...

    Use tab to navigate through the menu items.
    • Black Facebook Icon
    • Black Instagram Icon
    Orzo - makaron, jęczmień, czy ryż?
    Wojciech Dyk
    • 18 maj 2020
    • 2 min

    Orzo - makaron, jęczmień, czy ryż?

    13820
    Conchiglie, czyli muszelki jedyne w swoim rodzaju
    Wojciech Dyk
    • 18 maj 2020
    • 2 min

    Conchiglie, czyli muszelki jedyne w swoim rodzaju

    1360
    Lasagne - z pomidorami czy bez?
    Wojciech Dyk
    • 12 maj 2020
    • 2 min

    Lasagne - z pomidorami czy bez?

    1280
    Garganelli - makaron, który zawdzięczamy pewnemu głodnemu kotu
    Wojciech Dyk
    • 15 sty 2020
    • 3 min

    Garganelli - makaron, który zawdzięczamy pewnemu głodnemu kotu

    6770
    Penne, makaron inspirowany ptasim piórem
    Wojciech Dyk
    • 10 sty 2020
    • 2 min

    Penne, makaron inspirowany ptasim piórem

    1590
    Fettucine - makaron Alfreda - kochającego męża i bardzo troskliwego ojca
    Wojciech Dyk
    • 29 gru 2019
    • 2 min

    Fettucine - makaron Alfreda - kochającego męża i bardzo troskliwego ojca

    10780
    Tagliatelle - makaron zainspirowany fryzurą córki papieża
    Wojciech Dyk
    • 29 gru 2019
    • 2 min

    Tagliatelle - makaron zainspirowany fryzurą córki papieża

    1270
    Choriatiki, czyli jedyna prawdziwa sałatka grecka - pięć żelaznych zasad!
    Wojciech Dyk
    • 28 gru 2019
    • 1 min

    Choriatiki, czyli jedyna prawdziwa sałatka grecka - pięć żelaznych zasad!

    10840
    Rigatoni - bo to nieprawda, że rozmiar nie ma znaczenia!
    Wojciech Dyk
    • 1 lis 2019
    • 2 min

    Rigatoni - bo to nieprawda, że rozmiar nie ma znaczenia!

    600
    Fusilli - makaron iście zakręcony
    Wojciech Dyk
    • 1 lis 2019
    • 2 min

    Fusilli - makaron iście zakręcony

    1060
    Bucatini, czyli grube spaghetti z dziurką
    Wojciech Dyk
    • 1 lis 2019
    • 2 min

    Bucatini, czyli grube spaghetti z dziurką

    31100
    Spaghetti - najbardziej popularny makaron na świecie
    Wojciech Dyk
    • 1 lis 2019
    • 2 min

    Spaghetti - najbardziej popularny makaron na świecie

    7000
    4 zaskakując szparagowe ciekawostki z przymrużonym okiem!
    Wojciech Dyk
    • 17 maj 2019
    • 2 min

    4 zaskakując szparagowe ciekawostki z przymrużonym okiem!

    300
    Cannelloni - makaron zakochanego księdza
    kulinarne perwersje
    • 20 wrz 2018
    • 3 min

    Cannelloni - makaron zakochanego księdza

    1140
    Lody Dondoli, San Giminiano - obiektywnie najlepsze na świecie
    Wojciech Dyk
    • 15 sie 2018
    • 2 min

    Lody Dondoli, San Giminiano - obiektywnie najlepsze na świecie

    7910
    Zdrowa żywność w 10 min- to możliwe!
    kulinarne perwersje
    • 5 lip 2018
    • 2 min

    Zdrowa żywność w 10 min- to możliwe!

    1480
    Anthony Bourdain - podstawowe produkty
    kulinarne perwersje
    • 10 cze 2018
    • 3 min

    Anthony Bourdain - podstawowe produkty

    960
    Rak - trochę zapomniany polski skarb
    kulinarne perwersje
    • 3 cze 2018
    • 2 min

    Rak - trochę zapomniany polski skarb

    250
    Portfel znaleziony w restauracji
    kulinarne perwersje
    • 21 maj 2018
    • 3 min

    Portfel znaleziony w restauracji

    1950
    Kelner w restauracji!
    kulinarne perwersje
    • 14 maj 2018
    • 3 min

    Kelner w restauracji!

    5210
    Piri Piri challenge:)
    kulinarne perwersje
    • 28 lut 2018
    • 1 min

    Piri Piri challenge:)

    1040
    Czarna sól - czarna śmierć???
    kulinarne perwersje
    • 23 lut 2018
    • 1 min

    Czarna sól - czarna śmierć???

    400
    Rosół - doskonały jak u babci
    kulinarne perwersje
    • 22 lut 2018
    • 1 min

    Rosół - doskonały jak u babci

    540
    Brunost. Co o nim wiemy?
    kulinarne perwersje
    • 19 lut 2018
    • 1 min

    Brunost. Co o nim wiemy?

    2160
    Jeśli latte to tylko caffe:)
    kulinarne perwersje
    • 15 lut 2018
    • 1 min

    Jeśli latte to tylko caffe:)

    160
    Róże - dlaczego na Walentynki muszą być czerwone?
    kulinarne perwersje
    • 14 lut 2018
    • 1 min

    Róże - dlaczego na Walentynki muszą być czerwone?

    100
    Bąbelki w prosecco? Ale skąd??
    kulinarne perwersje
    • 13 lut 2018
    • 1 min

    Bąbelki w prosecco? Ale skąd??

    560
    Kamień - sposób na włoską pizzę
    kulinarne perwersje
    • 9 lut 2018
    • 1 min

    Kamień - sposób na włoską pizzę

    520
    Jajecznica Gordona Ramseya
    kulinarne perwersje
    • 7 lut 2018
    • 1 min

    Jajecznica Gordona Ramseya

    870
    Chav-jar, czyli kawał siły.
    kulinarne perwersje
    • 2 lut 2018
    • 2 min

    Chav-jar, czyli kawał siły.

    110
    Rurka i dziurka, czyli jak sobie życie ułatwić
    kulinarne perwersje
    • 31 sty 2018
    • 1 min

    Rurka i dziurka, czyli jak sobie życie ułatwić

    520
    Słownik sztućców - czyli krótki kurs savoir-vivre przy stole po skończonym posiłku
    kulinarne perwersje
    • 27 sty 2018
    • 1 min

    Słownik sztućców - czyli krótki kurs savoir-vivre przy stole po skończonym posiłku

    1390
    Jak się truć to tylko szafranem ;P
    kulinarne perwersje
    • 27 sty 2018
    • 1 min

    Jak się truć to tylko szafranem ;P

    160
    Kopi Luwak. Czyli g...niana kawa z rana
    kulinarne perwersje
    • 24 sty 2018
    • 2 min

    Kopi Luwak. Czyli g...niana kawa z rana

    130
    Jagięcina - dobry sposób na zły zapach
    kulinarne perwersje
    • 11 sty 2018
    • 1 min

    Jagięcina - dobry sposób na zły zapach

    220
    Carpaccio
    kulinarne perwersje
    • 28 lis 2017
    • 1 min

    Carpaccio

    350
    Mięso, czy ryba. A może owoc zebrany z ziemii? Czyli słów kilka o naszych smakach
    kulinarne perwersje
    • 2 lis 2017
    • 1 min

    Mięso, czy ryba. A może owoc zebrany z ziemii? Czyli słów kilka o naszych smakach

    90
    Na złą pogodę PRZEGRZEBKI zawsze zaradzą
    kulinarne perwersje
    • 29 paź 2017
    • 2 min

    Na złą pogodę PRZEGRZEBKI zawsze zaradzą

    120
    Jak HYGGE to SZARLOTKA
    kulinarne perwersje
    • 28 paź 2017
    • 1 min

    Jak HYGGE to SZARLOTKA

    1100

    Zdradzamy nasz sposób na to, jak sobie robić w życiu dobrze!

    Wrzucamy pomysły na ruszt. Czasem własne, czasem cudze;) Czasem hand made, czasem pozwalamy innym się nakarmić..

    Opowiadamy, słuchamy, pichcimy, Śmiejemy się, jemy i pijemy.

    Przeważnie w towarzystwie, bo wtedy lepiej smakuje.

    Ma być miło, na luzie:)

    ​

    Pozdrawiamy,

    Wojtek&Basia

    Dziękujemy za wiadomość!

    napisz.png

    kulinarne perwersje 2018