Złoty Lin w Serocku, czyli świeża ryba jak się patrzy! Lubimy miejsca z charakterem, wyraziste i z duszą. Osobiście uważam, że jeśli w restauracji jest menu składające się z 5 stron i zawieraj...
KUMIN - z miłości do kuchni arabskiej Jeżeli ktoś przez wiele lat mieszkał w Syrii, a po powrocie do kraju marzył o stworzeniu własnej restauracji, to jak myślicie, czym to si...
Pałac Wąsowo - miejsce, gdzie czas się zatrzymał Przy jego stole siedziało zwykle sporo osób, ale rytuał był zawsze taki sam. Służący podawał kolejne talerze i informował dla kogo będą o...
SHUK mezze & bar - bliski wschód na warszawskiej ochocie W Izraelu Shuk to po prostu targowisko znajdujące się pod gołym niebem. Największy tego typu bazar w Tel Avivie - Shuk Ha’Carmel - uznawa...
Yeżyce Kuchnia - restauracja z innej epoki w samym sercu Poznania PRL w rytmach muzyki techno, gdzie w wyjątkowy sposób miesza się artystyczne szaleństwo z prostotą i minimalizmem. Trochę jak u Stanisław...
Rurki z kremem od Pana Ryśka, Sopot - nigdzie indziej takich nie zjecie! Na Pana Ryśka trafiliśmy całkiem przypadkiem zmierzając całą rodziną w kierunku molo w Sopocie. Bardzo pogodny i uśmiechnięty, na swoim s...
Bar Przystań, Sopot – miejsce z duszą i ciekawą historią, przy samej plaży Miejsce, w którym zawsze można zjeść świeżą i smaczną rybę prosto z Bałtyku… takie coś to możecie przeczytać na każdym z popularnych port...
BBQ BAR Smoke Truck, Warszawa - czyli kanapki z pasją dymione - Ty lubisz jeść, a ja lubię karmić, czyli wychodzi na to, że dobrze trafiłeś - po chwili rozmowy, jeszcze zanim dostałem zamówioną kanap...
Nocny Market, Warszawa - autentyczny warszawski street food w najlepszym wydaniu „Dawno, dawno temu, kiedy Warszawa była zupełnie innym miastem, bez metra ale za to z dorożkami, zaczął się kształtować autentyczny, wars...
Mała Szwajcaria, Zakopane - trochę po góralsku, ale nie do końca po polsku! Podczas wizyty w Zakopanem wcale nie trzeba ograniczać się wyłącznie do próbowania specjałów podhalańskich. Restauracji specjalizujących ...